Kulturtanter

Om det är något ord jag avskyr så är det kulturtant. Batikhäxa är lika illa!

Innan skrivarkursen var jag övertygad om att mina kurskamrater skulle bestå av kulturtanter i växtfärgade linnetunikor i granna färger. På torget i den lilla staden i Finland hängde just sådana tunikor och svajade i vinden. Jag kunde inte närma mig dem, i rädsla för att råka få en sådan med mig på resan.

Men jag behövde inte oroa mig! Klasskamraterna var förvisso bara kvinnor, men jag såg ingen linnekostymering. Och vilka härliga människor! Inte en enda gång under hela veckan kände jag irritation, rädsla eller prestationsångest. Vi hade roligt alla dagar!

Och ja. Sista dagen köpte jag en fladdrig åskblå klänning.

Hälsningar Kulturtanten

2 reaktioner på ”Kulturtanter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s