Ta mig som jag är

Jag såg den Frånskilde gå in i fikarummet, och min första instinkt var som vanligt att fly. Men den här gången tvingade jag mig att följa efter honom, och för en gångs skull vara det bara HAN OCH JAG som fikade tillsammans.

Han frågade mig om hur ofta jag är i Finland, och jag sa att alltid på somrarna, i södra Finland. jag berättade lite om vårt landeställe.

-Du är aldrig uppe i norr? sa han.

-Nej, är du?

Han berättade att han kommer norrifrån i Sverige, härstammar från en fattig finsk släkt. Det tar han upp ibland. Och jag får en känsla av att han vill att jag ska vara en sverigefinne, en finsk arbetarklass och att han är besviken över att jag inte är det. Kanske han bara ser våra olikheter i stället för att se hur kul vi skulle kunna ha.

woman-1979272_960_720

Min högsta dröm. Helt ouppnåelig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s