Snyggpappan

En snygg pappa kom in på bibblan och ville ha lättlästa monsterböcker till sina osedvanligt gulliga söner. Hittade inte en enda. Sen ville han ha böcker om dinosaurier och origami. Jag frågade om det var HAN som skulle vika papper. Men han skulle bara övervaka, påstod han. Jag blev allt nervösare av hans kropp, hans doft, hans uppenbarelse. Till sist ville han ha böcker om ADHD för vuxna. Lättad hänvisade jag honom till vuxenavdelningen. Men han ville inte gå dit, han ville ha min betjäning som blev allt mattare. Förstås hittade jag inte heller den boken (varför blir jag alltid en urusel bibliotekarie när jag ska göra intryck)?

När han gått lyckades jag hitta honom i systemet, eller snarare sagt jag såg att han lånat allting på sonens kort. Själv hade han en skuld på 300 kronor. Jag kollade upp honom på Birthday där jag såg att han bor med en 24-åring (själv var han 36). Inte så fräscht.

Men jag raderade hans skuld!

Detta är vad man sysslar med på bibliotek, om nån undrar.

man-1030859_960_720

Och detta är vad man drömmer om på bibliotek. Ibland kommer de in.

5 reaktioner på ”Snyggpappan

 1. Haha! LinkedIn, Birthday.se och Hitta.se är en gudagåva för en kvinnas detektivlusta. Kollar allt och alla där, det ingår i rutinen. Och man kan ju bespara sig en del genom att konstatera om det finns eventuella flickvänner sammanboendes med person of interest.

  Gilla

 2. Själv tycker jag att facebook är bra, har man väl fått kläm på vem de är där så kan man ju se rätt snart om de är något att fortsätta med. Har de delat SD-inlägg går de bort, oavsett hur trevliga de verkar.

  Vill slå ett slag för att ragga på forum. Då vet man att man har ett gemensamt intresse i alla fall. Både min nyligen förlorade kärlek (änklingen) och min nye (!) hänger på samma forum som jag.

  Gilla

 3. Inte jag heller i de fallen (de som lägger ut SD-inlägg).
  En blev jag kompis med på fb och messade intensivt med en kväll. Men när vi väl hade blivit kompisar så dröjde det inte länge innan han unfriendade mig… Han svarade iaf när jag frågade varför. Själv föredrar jag ett ärligt avspisande.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s