Sorgen som inga blommor får

Läser Dagbok från ditt försvinnande av Malin Lagerlöf. Hennes man åkte iväg på jobbresa och kom aldrig tillbaka. Man tror att han drunknade men kroppen har aldrig hittats.

Jag funderar mycket över hur hon blir bemött av omgivningen. Hur folk turas om med att bo hos henne, laga mat till henne och ta hand om hennes barn. Hur hon får så många blommor att hon till sist skriker behåll blommorna till blomsterbudet. Och alla kondoleanser hon inte ens öppnar.

Hon raljerar över folk som säger taffliga saker eftersom de inte vet vad de ska säga. Men herregud, det är inte alltid så lätt att vara en medmänniska.

Och jag jämför med min skilsmässa. Sorgen som inga blommor får, som det stod i SvD. Ingen lagade mat åt mig eller tog hand om barnen. Och jag fick absolut inte en enda blomma fast jag var så ledsen att jag ville dö själv.

9789146231103

 

2 reaktioner på ”Sorgen som inga blommor får

  1. Jag tänkte också på det – hon var väldigt sträng mot folk. Man kanske blir det när man drabbats av en katastrof av sådana mått. Men samtidigt är ju människor olika och det en tycker är idiotiskt tycker en annan är vettigt. Jag gillade boken i vilket fall.

    Gilla

    1. Ja absolut. Mycket välskriven och bra! Jag tror att hon påminde för mycket om mig själv, därför blev jag störd. Jag blir också elak när jag egentligen är ledsen.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s