”Goda råd” på MP

Ni vet vad jag tycker om goda råd. Här kommer de sämsta möjliga råden från Mötesplatsen. Skulle jag få de här frågorna på en dejt skulle jag aldrig träffa honom igen.

Samtalsämnen som gör att ni får en djupare relation

Ni kanske har skrivit till varandra ett bra tag och nu närmar det sig ett dejttillfälle. Vi har bästa tipsen på samtalsämnen som gör att ni kommer ur ”kallprats-träsket”.

Vi är många som varit på de dejter som känns mer som en jobbintervju än en trevlig stund då man försöker lära känna varandra lite bättre. Men visst är det inte så konstigt att man lätt tar till enkla standardfrågor när man är lite nervös. Det tråkiga är att kallpratet sällan leder till att ni kommer får någon djupare relation.

Nedan ger vi fem uppslag på konversationer och frågor som gör att ni kommer bort från normer och du får en chans att komma dejten lite närmare inpå djupet.

Vilket är ditt favoritresmål och varför skulle du rekommendera det?
Om en person får lov att berätta om en plats som man verkligen tycker om kommer han eller hon förmodligen slappna av. Dejten kan berätta minnen och om något som personen är passionerad över. Det kommer göra att du får en glimt av personen bakom den nervösa fasaden.

En glimt av den frekvente Thailandresenären med skumma syften.

Vilken historisk person skulle du vilja dricka en kopp kaffe med?
Denna fråga kommer göra att du får reda på vad dejten är intresserad av, vad som inspirerar dem och hur de ser på livet ur ett större perspektiv. Det är ofta kul och förvånande att höra vem personen väljer och detta kan leda till en intressant konversation.

Jag skulle inte komma på en enda historisk person. Jag är nämligen bara intresserad av mig själv.

Vad gillar du mest med ditt arbete?
Ofta frågar man vad dejten arbetar med men vad som är mycket intressantare som följdfråga är varför man valt det yrket och vad man uppskattar mest med det? Vi spenderar trots allt mycket tid på våra arbeten och hur man ser på sitt val kan avslöja en hel del om en person. Även om dejten uttrycker att de inte trivs på sitt arbete så kan man vända det till att fråga vad de skulle vilja göra istället – vilket är personens drömjobb?

Det skulle ju inte vara en jobbintervju.

Hur ser en perfekt dag ut?
Denna frågan är kul, lättsam och ger dig en bra idé över hur din dejt skulle vilja spendera sin tid i en perfekt värld.

”Denna frågan”. Lär er svenska för helvete. Är den lättsam och kul? Kanske i Niceville.

Hur var du som barn?
En fråga som väcker minnen och som kan vara ganska kul att prata om. Det kan också vara överraskande hur annorlunda människor var som barn jämfört med hur de är idag. De ger dig också en möjlighet att få en inblick i dejtens familj och uppväxt.

Jag åt snor och slog mindre barn. Det är överraskande hur likadan man är i dag.

ceremony-407153_960_720

Dejten from hell

2 reaktioner på ””Goda råd” på MP

  1. Kommer man inte på något vettigt att prata om så är det nog inget att satsa på…

    Å andra sidan, på min första dejt med min nya kärlek, så pratade vi oavbrutet i tre timmar och jag minns knappt ett enda ord. Sedan hade vi en en timme lång ”avskedskram”, och den minns jag desto mer 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s