Mitt livselixir

Jag fick en flaska ingefärsshot av Älvan i julklapp. Ohyggligt schtärkande. Den bara rev i halsen på morgnarna. När jag tänker efter har jag inte haft migrän en enda gång medan jag druckit den. Dessutom har jag blivit smal.

Bästa kuren! Nu är den slut, men jag lagade en ny flaska i går. Inte lika god med säkert lika effektiv.

200 g färsk ingefära
1 liter vatten
1/2 dl flytande honung
2 citroner, saften

Skölj ingefäran noga och riv den grovt, enklast går det i matberedaren med rivjärnet monterat. Ingefäran behöver inte skalas. Lägg ingefärssrivet i en kastrull tillsammans med vattnet och låt koka under lock 20 minuter.

Sila av, tillsätt honungen och citronsaften och rör tills honungen har lösts upp. Låt svalna till rumstemperatur.

Häll på flaska med kork och förvara i kylskåpet. Skaka om flaskan innan det är dags att shotta.

 

6 reaktioner på ”Mitt livselixir

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s