3 reaktioner på ”Dumpningsskämmas?

 1. Nja, hon menar ju inte att hon borde ha ljugit, och hon gjorde ju inte det heller. Men hon upplevde att andra förväntade sig att hon skulle ha ljugit.

  Jag ljuger aldrig för mina barn. Ytterst sällan för andra heller. Låter hellre bli att svara på frågan. Men när någon frågar varför vi separerade så svarar jag sanningsenligt (och långt!)

  Gilla

  1. Ja, men det är det jag inte förstår. Att andra förväntade sig att hon skulle ljuga och ”skydda” dem så de kunde fredagsmysa ifred. Varifrån kom de förväntningarna? jag har aldrig upplevt att det förväntas att man ska lägga locket på i samband med en skilsmässa. Det är det jag menade.

   Gilla

 2. Ok.
  Själv upplever jag att det finns förväntningar på hur man ska agera. Som nyspeparerad ska man si och så (landa i sig själv mm mm) och man ska inte tro att… Däremot har jag aldrig försökt att dölja varför den här separationen skedde.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s